Kuřecí nudličky alá čína s jedlými kaštany

30. listopadu 2016 v 17:55 | Aideen |  Masové hlavní chody
Musím říct, že toto byla má životní premiéra s jedlými kaštany. Dostaly se mi do rukou čistě náhodou a já se s tím musela poprat co nejlépe, protože jsem měla velmi důležité ochutnávače. Měla jsem v lednici kuřecí prsa, papriky, pórek a ony jedlé kaštany. Co jiného než chutnou "mokrou" čínu?



Potřebujeme:
- 3 kuřecí prsa
- 1 papriku červenou
- 1 papriku žlutou
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- balíček předpřipravených jedlých kaštanů (již uvařeny)
- solamyl
- sůl
- pepř
- sojová omáčka (asi 100 -150 ml dle chuti)

Nejprve si nakrájíme na tenké nudličky kuřesí prsa. Dáme do mísy a zalejeme částí sojové omáčky. Necháme chvíli odstát.

Na olivovém oleji si zprudka orestujeme cibuli, kuřecí prsa se sojovou omáčkou, na proužky nakrájené papriky, na kolečka nakrájený pórek a jarní cibulku. Restujeme do té doby, než paprika částečně změkne (nesmí být ale uvařená). Pak podlejeme vodou podle toho, kolik chceme omáčky. Přisolíme, připepříme a vlijeme zbytek sojové omáčky.

Chvíli prováříme, ke konci vsypeme nakrájené jedlé kaštany a přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve vodě a čínu jím zahustíme. Pár minut provaříme se solamylem a máme hotovo.

Podáváme buď s rýží a nebo čínskými nudlemi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama