Pikantní sojové kostky s restovanou zeleninou

26. listopadu 2016 v 13:15 | Aideen |  Bezmasé hlavní chody
Sojové nudličky či kostky a vlastně veškeré tyto výrobky jsme používali v kuchyni i za mého dětství. Mám je ráda a dělám z nich vše možné. Jako novinku jsem objevila recept na opékané pikantní sojové kostky a musím říct, že mi moc chutnal. Proto se o něj s vámi chci podělit.





Potřebujeme:
- 1 balíček sojových kostek
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžičku soli
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička uzené papriky (lze i obyčejnou)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- libovolnou zeleninu na restování (já použila žampion, cibuli, cuketu, papriku)

Nejdříve si uvaříme sojové kostky dle návodu. V míse si nachystáme marinádu a to tak ze smícháme sůl, kari, uzenou papriku, prolisovaný česnek, olej a sojovou omáčku. Do této marinády vložíme uvařené kostky a důkladně promícháme. V původním receptu bylo napsáno, že se mají marinovat přes noc. Já nechala asi jenom dvě hodiny a byly moc dobré.




Očistíme a nakrájíme si zeleninu na restování. Jako přílohu si uvaříme rýži.

Po marinování ke kostkám vsypeme solamyl a důkladně zamícháme. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi dokřupava. Na druhé pánvi si mezitím restujeme zeleninu.



I když jsem tomu nejdříve moc nevěřila, vznikl opravdu chutný oběd, který mi jedla i nejmladší dcerka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bianca Bianca | Web | 26. listopadu 2016 v 13:28 | Reagovat

vyzerajú bohovsky ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama