Rillettes 2016

28. prosince 2016 v 16:13 | Luciasek |  Masové výrobky
Jelikož loni měla tato francouzská specialita úspěch, rozhodla jsem ji letos opět udělat.. Jen s pár drobnými úpravami.A musím říct,že výsledek je excelentní.. Chvilku jsem uvažovala,že si ceolou várku nechám pro sebe :-D



  • 4 kg vepřového masa (potřebovala jsem spotřebovat panenku,přidala jsem vepřový ořez a koleno)
  • 0,5 kg sádla ( nevyškvařeného)
  • 4 ks vepřových kostí
  • 700 ml bílého vína ( měla jsem stáčené chardonnay)
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 15 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 7 stroužků česneku
  • 53 g soli (15 g soli na 1 kg masa - sádlo se nepočítá)
  • mletý pepř dle chuti

Postup je v podstatě totožný s loňským receptem (zde). Koření jsem dala do vajíčka, abych ho pak nemusela lovit. A zrhuba v půlce pečení jsem koření vyndala..


A pak už je to opět postup, jak z minulého receptu.. Snad to rodina a přátelé ocení...

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama